woensdag 28 juli 2010

Kokos-kwark truffels en een bedankje

Truffels de chocoladevariant, is natuurlijk heel erg lekker, maarja de basis is slagroom dus echt gezond zijn ze niet :( Maar deze variant op basis van kwark is ook heel erg lekker en stukke gezonder :)

Nog iets heel anders dat helemaal niet met het recept te maken heeft. Ik heb de laatste tijd heel veel leuke comments gekregen van mensen die me zeggen hoe leuk ze mijn blog vinden en mijn manier van bakken/koken. Ik wil deze mensen (en natuurlijk ook lezers die geen comment achterlaten) super bedanken, ik vind het zo leuk om mijn passie te delen met mensen die dit ook heel erg leuk vinden. Dat is dan ook de kracht van het internet, in mijn omgeving zijn er maar een paar mensen die mijn passie begrijpen, maar in heel Nederland zijn er dus veel meer. En dat geeft een heel goed gevoel, omdat ik vaak heb gedacht dat ik de enige was met deze passie. Dus nogmaals bedankt, jullie bezoeken en reactie doet me heel goed :) zeker omdat ik op dit moment in een moeilijke periode van mijn leven bevindt..

Verder nog een vraag voor jullie: Zijn er mensen die het leuk zouden vinden om meer te weten te komen over mijn manier van gezond eten en leven buiten recepten om? Laat me weten via de comments of via de email--> debakparade@gmail.com

Kokos-kwark truffels






Nodig:
90g magere kwark
50g geraspte gedroogde kokos
suiker/zoetstof naar smaak
cacoa om door te rollen

Hoe maak je het:
1. Meng de kwark, kokos en suiker/zoetstof tot een stevige massa.
2. Rol er balletjes van door steeds een lepeltje van het mengsel te pakken en in je handen te rollen.
3. Rol door de cacoa

Geeft ongeveer 15 stuks

Per stuk 27 kcal.

6 opmerkingen:

  1. Hee meid,
    Super lekker recept echt!
    Ik snap ook helemaal wat je bedoelt met dat mensen deze passie en gezond lekkere recepten maken niet snappen of niet willen snappen.
    Ik ben blij met een zus die net als ik ben dus samen praten we heerlijk weg over eten. Het is voor mij gewoon iets waar ik me super voor interreseer net als sommige mensen zich heel veel met mode bezig houden alleen snappen mensen het gewoon inderdaad niet.
    Onthoudt goed dat je echt niet de enige bent, mensen zoals wij zijn gewoon zeldzaam en dat maakt ons juist leuk!
    je moet lekker je ding blijven doen en vooral doorgaan met deze geweldige blog!.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lijkt me lekkerrrrrrrr! dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een gave site zeg!! je maakt precies wat ik lekker vind en waar ik ook een passie voor heb. struin vaak het internet af...ik ben ook dol op gecondenseerde melk recepten...pff maar die zijn zo machtig..
    Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Jeanet,
    Bedankt :)
    Wist je dat je vaak in plaats van gecondenseerd melk, magere koffiemelk kan gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Trek in wat lekkers bij de thee. Lepel kwark, beetje honing, kokos erdoor. Balletjes draaien en door de kokos. Wat een verrassend recept. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb ze een chocoladejasje gegeven :) in plaats van de cacoapoeder.. dus iets minder gezond..wel lekker

    bedankt voor dit recept, ook voor mn visite, die heeft er heerlijk van gesnoept!

    Willeke

    BeantwoordenVerwijderen