Dus toen ik deze tegenkwam, wist ik gewoon dat ik ze moest proberen, ik bedoel zoete crackers hoe geweldig is dat :). En toen ik gister op een nogal vreemd forum terecht kwam met een recept voor lijnzaadcrackers (en jullie weten dat ik dol ben op lijnzaad zie en hier, hier ) dat in 3 minuten klaar was in de magnetron, moest ik dat natuurlijk ook proberen.
Zoete zaad crackers
Jam dat ziet er lekker uit, zouden we wat dichterbij kijken?
Nog wat dichterbij?
Full Close-up and personal?
Nodig:
- 45g lijnzaad
- 45g zonnebloempitten
- 25g zemelen
- 80g honing
- 1/4 tl koekkruiden
- 1 tl vanille
- 4 el water
Hoe maak je het:
- Vermaal de lijnzaad en pitten in blenden/keukenmachine totdat ze fijn zijn, maar je wilt wel nog stukjes zaad hebben.
- Roer de rest van de ingredienten met uitzondering van het water erdoor.
- Roer er zoveel water door totdat het een dik deeg is dat je wel nog kan uitspreiden.
- Spreid uit op een bakplaat die bedekt is met bakpapier tot een laag die ongeveer 3 mm dik is.
- Verwarm oven voor op 150 graden.
- Bak de crackers 30 minuten, draai dan om (het makkelijkst als je het hele bakpapier omdraait en dan er voorzichtig van af trekt) en bak nog eens 30 minuten.
- Snijdt meteen in stukken en laat ze dan verder afkoelen, ze worden dan echt knapperig.
3 minuut-lijnzaad cracker
Wat is dat beleg denk je? Dat is huttekase vermengd met cacoa :) soort van gezonde chocopasta net als deze maar dan sneller
Nodig:
- 2 el lijnzaad
- 2 el water
Hoe maak je het:
- Maal de lijnzaad fijn tot meel in de blender.
- Meng het lijnzaadmeel en water, laat even staan.
- Bedek een bordje met een stuk bakpapier, spreid het deeg erover uit tot een soort van rechthoek.
- 'Bak' 3 minuten in de magnetron op 1000 Watt
- Trek het bakpapier eraf en geniet van een heerlijke krokante en luchtige (!) cracker.
Geeft 1 enorme cracker
Lijkt me heerlijk! Omdat ik glutenvrij moet eten kan ik deze repen ook maken. Er is weinig te koop in glutenvrij-land wat zulk soort tussendoortjes betreft, dus ik word helemaal blij van jouw site.
BeantwoordenVerwijderenGebruik ook vaak lijnzaad, omdat glutenvrij meel weinig vezels bevat en je darmen toch wat te doen moeten hebben.
Ik ga zeker vaker op je blog kijken!
Vind je het trouwens goed als ik recepten gewoon kopieer en uitprint voor mijn receptenboek, met vermelding van de bron?
Wat leuk dat je mijn blog zo leuk vind.
BeantwoordenVerwijderenIk ben zelf niet gluten-intolerant, maar het is natuurlijk wel fijn als mensen met glutenintolerantie mijn dingen ook kunnen eten :)
Is je receptenboek voor jezelf? Dan is het prima! Leuk zelf,
groetjes Inge
Ja hoor, het is mijn eigen receptenboek. Ik print ze uit en stop ze in doorzichtige hoesjes, zodat ik recepten die niet bevallen er makkelijk uit kan halen.
BeantwoordenVerwijderenMaar dat lijkt me bij jouw recepten niet snel van toepassing! Heb vandaag de bananen-pindakaas koekjes gemaakt, daar heb ik ook op gereageerd.
Leuk, ik zou graag in jou persoonlijke kookboek staan ;)
BeantwoordenVerwijderenZe zien er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenKan ik de zemelen door iets anders vervangen?
Misschien door havermout?
VerwijderenDit is wel een idee, dat zal ik zeker doen! Thanks!
BeantwoordenVerwijderenIk heb de lijnzaadcrackers vandaag gemaakt. Echt zo leuk, dat hele proces! Ik heb bij de salade een versie gemaakt met zonnebloempitjes, sesamzaadjes en allerlei kruiden erdoor. Lekker. Volgende keer probeer ik ze met kaneel!
BeantwoordenVerwijderen@ Mb82
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt goed, ik heb toevallig een zoete variant die binnenkort online komt.