dinsdag 3 december 2013

Herfstige Speculaas Mandarijn 'Cheesecake'

Ik was aan het denken wat vind ik nu bij de herfst passen? Natuurlijk appels, pompoen, peren en speculaas. Maar ook mandarijnen vind ik heel erg bij de Herfst passen en al helemaal bij de Sinterklaas tijd. Want, als ik vroeger mijn schoen vol spanning aan de schoorsteen zette dan zat er naast een cadeautje of snoepgoed ook vaak heerlijke sappige mandarijnen in.
Dat gecombineerd met het het idee van de Heerlijke Chocomousse cakejes levert deze heerlijke taart op :) 

Herfstige Speculaas Mandarijn 'Cheesecake'

Nodig:
  • 8 speculaasjes
  • 2 el jam
  • 1 avocado
  • 2 el gedroogde kokos
  • sap en fijngeraspte schil van 1 mandarijn
  • 2 el kokossuiker
Hoe maak je het:
  1. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier. 
  2. Maal de speculaas fijn en roer de jam erdoor. Giet in de vorm en duw stevig aan tot een koek.
  3. Pureer ondertussen de avocado, kokos, mandarijn en suiker fijn in de keukenmachine.
  4. Verdeel de avocadomousse over de koekbodem en laat minimaal 1h opstijven in de diepvries.
Geeft 6 stukken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten